DK

Transforming spaces

KFS &
VELUX

Se video

Dagslys og privatliv skal gå hånd i hånd

Huset havde på forhånd nogle udfordringer, når det gælder lyset. Omdrejningspunktet i huset er et flot orangeri i forlængelse af køkkenet. Et skønt rum, som en heldig familie kan få glæde af hele året. Men også en indretning, der under normale omstændigheder stjæler en del dagslys.

Samtidig var byggeriet som alle andre underlagt et reglement, der siger, at det samlede glasareal skal udgøre mindst 10% af gulvarealet. En regel, der giver dagslys – men som også kan udfordre privatlivet, da store vinduer som bekendt kan invitere både lyset og naboernes blikke indenfor. En klassisk udfordring for mange moderne byggerier i områder, hvor husene ligger tæt.

Som en del af udstillingen Byg og Bo 2022 har KFS Boligbyg opført deres bud på et moderne, bæredygtigt enfamilieshus i Hinnerup tæt på Aarhus. En levende og populær forstad, hvor byggefirmaet har bygget et lyst og åbent murstenshus fuld af lækre detaljer.

I dag handler det ikke kun om at bygge stort, men om at levere kvalitet på hver kvadratmeter, og her spiller dagslyset en vigtig rolle

Ditte Maria Kollerup, indehaver og direktør i KFS Boligbyg

KFS_R5_0649

 

Fladt tag fuld af lys

Løsningen blev et hus med fladt tag og masser af ovenlys. Et byggeri, der tilfredsstiller både salgsafdelingen og arkitekten hos KFS Boligbyg. Fordi det er skønt at bo i og henvender sig til en bred målgruppe af familier.

For at løse udfordringerne omkring dagslyset blev huset udstyret med i alt ni VELUX fladtagsvinduer, der trækker masser af lys ind – også i badeværelser og soveværelset, hvor andre ikke skal kigge med. Vinduerne i det flade tag har givet arkitekten større frihed og fleksibilitet, fordi man får lyset ind overalt og ikke er afhængig af vinduer i facaden. Brugen af elektriske fladtagsvinduer gavner desuden indeklimaet, da det er nemt at lufte ud, når sommervarmen melder sin ankomst – eller når nogen har taget et brusebad.

Et vindue der giver værdi på mange måder

KFS Boligbyg har samarbejde med VELUX gennem flere år, og det er der flere grunde til. Dels på grund af vinduernes kvalitet, den fleksible service og lysten til at arbejde med nye løsninger. Men byggefirmaet fremhæver også VELUX’s indsats for at fremme folks livskvalitet gennem bedre indeklima som en interessant faktor.

VELUX er altid interesserede i at afprøve nye løsninger og bygningstyper. Det synes vi er ret spændende

Ditte Maria Kollerup, indehaver og direktør i KFS Boligbyg

Skønt at bo i – nemt at sælge

Fladtagsvinduerne tilfører værdi til huset på flere måder. Rent arkitektonisk spiller de store vinduer i taget en vigtig rolle for det overordnede udtryk, og de åbner op for en masse ting, der ellers ikke ville være mulige.

Og det er ikke kun noget, der kendetegner huset i Hinnerup. Generelt får KFS Boligbyg masser af positiv respons, når potentielle kunder er på besøg i firmaets huse, og det er helt klart opfattelsen, at det blandt andet skyldes den gode anvendelse af dagslys og vinduerne i tagfladen. Det samme gør sig gældende, hvis en køber af forskellige årsager ønsker at videresælge et hus fra KFS Boligbyg.

Vinduerne spiller en afgørende rolle for husets design. Uden dem skulle vi næsten tegne et helt nyt hus

Stefan Rohde Clausen, designansvarlig og arkitekt i KFS Boligbyg

Jeg hører tit, at vores huse er lette at sælge videre til en god pris, og jeg tror, det skyldes kombinationen af pris, kvalitet og den følelse, du får i vores huse. Der er ganske enkelt rart at være, og det er altså værdifuldt på mange måder”.

Ditte Maria Kollerup, der er indehaver og direktør i KFS Boligbyg

OM KFS Boligbyg

KFS Boligbyg er et familieejet byggefirma, der har realiseret menneskers boligdrømme siden 1983. Gennem årene er det blevet til over 1.200 huse med udgangspunkt i Nord-, Midt- og Østjylland.

KFS Boligbyg er en unik kombination af byggefirma med egen arkitekttegnestue. Det betyder, at man kan tilbyde kunderne et arkitekttegnet hus, hvor byggefirmaet varetager både design- og byggeprocessen, så kunderne kommer trygt i mål med deres drømmehus inden for den fastsatte tidsramme og økonomi.

kfs-boligbyg-logo

 

Søger du inspiration til, hvordan dit næste byggeprojekt kan få et værdifuldt løft med ovenlysvinduer?

Så lad os få en snak om, hvordan unikt design, grønne løsninger og god markedsføring kan hjælpe os med at skabe elegante og bæredygtige hjem sammen.

 

Lad os snakke sammen

Helena Pešková
Professional Housebuilders, Nordics

Andre cases der
kunne være relevante